Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Я думаю, їх можна розглядати як потвор і негідників, там потвори конкурують з негідниками і це внутрішня конкуренція, яка зараз загострилася на тлі просідання путіна. Дуже багато того, що зараз відбувається у них назовні, зокрема й у війні, продиктовано не лише їхньою спільною ненавистю до України чи бажанням послабити Захід, але й так само внутрішніми розборками», - пояснює Дмитро Корчинський.

Водночас Україна, зауважує він, сьогодні має чудове вікно можливостей. Експерт додає, що у нас багато жертв і ми плачемо над кожним солдатом, але українська нація вперше настільки єдина за 800 років. Окрім цього, додає літератор, ми вперше отримуємо перемоги, починаючи десь зі століття 17, це низка справді серйозних перемог.

«Вперше українська нація перебуває в центрі світової політики, мабуть, зі століття 14. І ще дуже багато всіляких речей. Тобто ми зараз піднімаємося, ми живемо, ми дихаємо, ми можемо пишатися. Зараз це нація звитяжців і героїв. Згадайте, зовсім нещодавно це була нація злодіїв, негідників, корупціонерів», - констатує Дмитро Корчинський.

Як він пояснює, не можна сказати, що вся нація очистилася повністю, але ці люди більше не визначають її обличчя ні для нас самих, ні для світової спільноти. За словами філософа, світ сьогодні бачить в Україні передусім армію, звитяжців і героїв, так само, як і ми, ми на них орієнтуємося.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Стус розповів, якою буде відповідь України на ракетний терор росії.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман пояснив, чому вирок суду в Гаазі неправильний.