Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Іранські безпілотники – це ще й потенційна зброя, яку Іран може використати на Близькому Сході. А на території України у військових діях ця зброя тестується, вона перевіряється, і заразом реклама», - констатує Володимир Фесенко.

Тому, зазначає він, тут працює своя логіка. З іншого боку, експерт запитує, до чого ці маневри Ірану, чому він постачає зброю в росію проти України? Як він пояснює, що Іран має дуже складні переговори із Заходом, із США та Європою про часткове зняття санкцій в обмін на призупинення ядерної програми Ірану.

«А тут нова тема з'являється, яка вже стала приводом для нових санкцій – Іран постачає зброю росіянам. Зброя використовується у війні – це привід нових санкцій. Звичайно, Ірану це не вигідно. Іран хоче і рибку з'їсти, і щось інше зробити, тобто і вигоду отримати, і мінімізувати для себе якісь ризики», - пояснює Володимир Фесенко.

За його словами, Іран не хоче нових санкцій, навпаки, він хоче знайти якийсь компроміс із Заходом, а тому й маневрує, спростовує інформацію про постачання зброї. Крім цього, додає політолог, судячи з різних даних, зокрема і російських, але не з офіційних джерел, нібито Іран відмовився постачати росії зараз і дрони, і ракети.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Корчинський розповів, що сьогодні відбувається у вежах кремля.

Також Знай.ua писав про те, що Тізенгаузен повідомив, чому путін засмучений риторикою Китаю.