Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

На думку експерта, на цей момент росія не має достатньо ресурсів для опору контрнаступу ЗСУ на Сході та Півдні, так що говорити про підготовку угруповання для наступу з Півночі не доводиться, це вимагає багато часу. З іншого боку, зазначає він, такі плани росіяни, очевидно, мають.

«Вони шукають вихід, як не те, що перемогти Україну (я думаю, таких ресурсів у них немає), але принаймні змусити сісти Україну за стіл переговорів і на якийсь час заморозити конфлікт, щоб дозволити росії готуватися до продовження цієї війни», - пояснює Сергій Гайдай.

Також він зазначає, що кремль може і дотиснути лукашенка у питанні участі у війні, адже він дуже залежить від росії. За словами політтехнолога, доки є путін, лукашенко тримається при владі, і останній це розуміє. До того ж, додає гість програми, якщо путін зникне, то лукашенка скинуть, причому не під час мирних протестів, це будуть бійці білоруського батальйону, які отримали бойове хрещення на українському фронті.

«Але, з іншого боку, він дуже не хоче вторгатися в цю війну, бо це точно для нього смертний вирок та абсолютно неконтрольовані процеси у білорусі. білоруси самі не дуже хочуть воювати, найголовніше – не дуже боєздатні. І він це чудово розуміє. Якщо вже путін зі своєю армією не впорався з українцями, то йому це точно не дано», - робить висновок Сергій Гайдай.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Фесенко розповів, чому Іран спростовує інформацію про постачання зброї росії.

Також Знай.ua писав про те, що Небоженко розповів, що буде з росією після війни.