Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Пенсіонерам дозволили вставати на облік у центрі зайнятості. Фахівці служби зайнятості не мають права відмовити їм у постановці на облік та у допомозі із працевлаштування. Та водночас статус безробітного та допомоги з безробіття пенсіонери не набувають», - повідомляє Катерина Котенкова.

Тобто, пояснює вона, тепер пенсіонерам будуть допомагати працевлаштовуватися і навіть радше пропонують йти працювати.

Як розповідає журналістка, роботу для пенсіонерів будуть підбирати обов’язково з урахуванням професії, якою вони займалися раніше до виходу на пенсію, з урахуванням стану здоров’я, а також з урахуванням якихось наявних вакансій. Водночас вона зазначає, що ніхто не може змусити людину працювати, але ніхто і не може відмовити їй у постановці на облік.

«Якщо пенсіонер влаштовується, то має обов’язково повідомити про це у Пенсійний фонд. Справа в тому, що працюючим пенсіонерам не підвищують пенсії через зростання прожиткового мінімуму або мінімальної зарплати. Окрім того, їм не проводять щорічну індексацію пенсії. Їхні пенсії індексують зовсім за іншим законом», - додає Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков повідомив, чи здатна українська електросистема витримати бомбардування рф.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, до якого числа потрібно встигнути із субсидією.