Про це він розповів у програмі «Різні люди».

За словами військового, не потрібно шукати зраду прямо на кожному кроці, зокрема, і у відступі армії рф з-під Херсона. На його думку, не потрібно створювати такі умови, аби противник вів бої до останнього. Зокрема, згадує гість програми, Сунь-цзи писав, що не потрібно палити мости противника, треба бити мости свої.

«Тобто, щоб противник мав змогу відійти, та хай тікає. Як те, що вони відійшли, відіб’ється на морально-психологічному стані їхнього війська? Тільки негативно. А що ми бачили під час «Азовсталі»? Ми побачили прояв мужності, героїзму, такого в історії ще ніколи не відбувалося. І тільки завдяки цьому ми піднімали морально-психологічний стан, бойовий дух особового складу, всі дивилися на цю відвагу», - пояснює Григорій Дехтяр.

Отже, констатує він, не потрібно ставити такі умови, щоби противник бився до останнього, хай у нього буде можливість відійти і це зробить йому тільки гірше. Окрім того, додає підполковник, ЗСУ не могли вести вогонь, оскільки окупанти відходили з-під Херсона, а це наше місто, яке ми мали повернути із максимально збереженою інфраструктурою.

«З іншого боку, на їхній особовий склад будь-який відхід дуже тяжко дається, тому що вони себе позиціонують як переможці вже, а перемога у них відбувається тільки у зворотному напрямку», - підкреслює Григорій Дехтяр.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Корчинський розповів, у чому полягає українська національна ідея.

Також Знай.ua писав про те, що у НАТО знову висловили стурбованість щодо ситуації в Україні, і пообіцяли допомогти.