Про це він розповів на канале «PolitБюро».

«Бахмут став якоюсь символічною точкою, символічною точкою для керівника, творця цього підрозділу «Вагнер», оркестранта, як його називають, євгенія пригожина. Справа в тому, що він свого часу пообіцяв путіну, що він продемонструє, як треба воювати», - зазначає Олександр Кочетков.

Як розповідає політолог, коли він отримував дозвіл на те, щоб вербувати зеків, доступ у колонії та таке інше, він обіцяв продемонструвати реальний рівень, реальну переможну міць своєї приватної військової кампанії. За словами експерта, зараз цей же пригожин посилає просто на смерть зеків та мобілізованих під Бахмут.

Як зазначає гість програми, він намагається використати весь свій вплив, зокрема фінансовий, щоб показати путіну, що він намагається виконати цю обіцянку і він на цій посаді ефективний. На його думку, у цьому ракурсі взяття Бахмута розглядається як взяття Сталінграда.

«Це вилилося у якийсь символічний маразм. Тому що одна людина перед іншою намагається, як вони там у себе кажуть, відповісти за базар, тисячі людей гинуть, насамперед з того боку, яких фактично женуть на забій», - наголошує Олександр Кочетков.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Новохатський пояснив, завдяки чому можна виграти війну.

Також Знай.ua писав про те, що Юнус розповів, хто знищить ОДКБ та всі інші творіння кремля.