Про це він розповів у програмі «Різні люди».

Як зазначає експерт, тактичній медицині сьогодні на фронті однозначно потрібно надавати більше уваги. Зокрема, він говорить про часту історію із досвіду його напарника, лікаря-хірурга: на мінорне поранення, при якому немає кровотечі, що загрожує життю, накладають турнікет на 7-8 годин – це відразу закінчується ампутацією.

«Це таке поранення, із яким людина могла повертатися до виконання службових обов’язків за 3-4 тижні, а закінчується ампутацією. І це непоодинокі випадки», - підкреслює Олексій Юдкевич.

Тобто, констатує бойовий медик, йдеться про недостатню підготовку людей на фронті. Також він додає, що є історії і з іншими крайностями, коли до стабілізаційного пункту привозять людину, якій не затягнули турнікет, і вона, відповідно, стікає вже в дорозі.

«Це дуже проста причина, вона передбачувана. Правильно накладений турнікет врятував би це життя. Це рівень знань – 1 клас ІІ чверть. За 8 років ми не зсунулися, на жаль, із цієї точки», - підсумовує Олексій Юдкевич.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, чи передадуть Україні МІГ-29, F-16 та системи ПРО Patriot.

Також Знай.ua писав про те, що Фесенко повідомив про важливі для України результати саміту НАТО.