Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

«Глобалізація стала частиною повсякденності. Ми навіть перестаємо помічати іноді, наскільки особисто глобалізовані. Але натомість це взаємопроникнення супроводжується і новою структурою світу, яка відрізняється, наприклад, від зв'язаності першої половини 20 століття», - зазначає Андрій Єрмолаєв.

Як він розповідає, тоді домінувала торговельна ідеологія та торгівельне ставлення до світу: якщо ми обмінюватимемося, торгуватимемо, торгуватимуть народи, організації, альянси, то це забезпечить якусь стійкість. А глобальний світ, наголошує філософ, це світ взаємопроникнення економічних структур, технологій та капіталів.

«Все частіше аналітики, оглядачі говорять про ланцюжки, про збереження зв'язаності чи нові ланцюжки. Що це за такі ланцюжки? Це вже не просто торговельні відносини. Це говорить про те, що наша світова економічна, соціальна, культурна система перетворилася на єдиний комплекс, на який переплелися інтереси, капітали, де неможливо вже просто розірвати сферу сировини зі сферою виробництва, сферою продажу, логістики», - розповідає Андрій Єрмолаєв.

За його словами, на першому етапі роль лідера, криголама справді грав великий Захід, передові країни, які просувалися завдяки своїм технологіям, досвіду, можливостям, дипломатії. Але зараз, констатує гість програми, завдяки модернізації, економічним успіхам у світі з'явилися нові форварди, і у світі вже давно говорять про необхідність переходу до договірної багатополярності.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гладких розповів, що на росію чекає ще одна «залізна завіса» після поразки в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Силкін розповів, чому стало менше запусків Shahed-136.