Про це вона розповіла у програмі «Різні люди».

За словами гості програми, сьогодні сурдопереклад справді зник з телебачення. Вона сама порушувала це питання на різних телеканалах, але всюди обіцяли тільки подумати. І це при тому, наголошує сурдоперекладачка, що сюжети з нею про глухонімих роблять.

«Зараз сурдоперекладачі починають самі себе в Ютуб викладати, десь телефон поставили, взяли, припустимо, те, що каже Володимир Зеленський, і самі склали, зробили відео, себе збоку і розповідають. А так то я не бачу. А чому? Адже люди є, вони нікуди не поділися», - розповідає Уляна Шумило.

У той же час сама гостя програми, розповідає вона, почала практикувати спів руками і займалася цим ще в Маріуполі. Як розповідає сурдоперекладачка, вона не десь у кутку у квадратику щось перекладає, а виходить на сцену в гарному одязі з танцюристами та співає саме руками.

«Зараз хвилина слави. Я перша людина, яка зібрала дітей у Маріуполі на нашій площі, 100 дітей, усіх задовбала і в Департаменті культури, але ми заспівали кліп, зняли його, взагалі круто вийшло, з балетом, кого можна, там підтягнула, щоб картинка була цікава», – пояснює Уляна Шумило.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, у Пентагоні ведуть дискусії щодо передачі Україні нових безпілотників Reaper.

Також Знай.ua писав про те, що ЗСУ змусять окупантів тікати.