Про це він розповів на своєму каналі.

«Почалося велике єврейське свято Ханука, яке триватиме вісім днів. Питання, звідки воно узялося, це свято. Події, з якими пов'язане свято, відбулися нещодавно, приблизно 2200 років тому», - повідомив Михайло Шейтельман.

За словами політтехнолога, це свято з'явилося до нашої ери, коли єврейський народ в Ізраїлі захищав свою батьківщину від греко-сирійських військ. Коли вторглися ворожі війська, як зазначив Михайло Шейтельман, було перервано службу, адже всі пішли захищати свою країну та свободу.

«Вони змогли вигнати цих загарбників і окупантів і вирішили відновити службу. Але для служби потрібна була олія для свічок, і олію вони знайшли в храмі, але світити виходило один день, а потрібно було вісім днів. Вони вирішили посвітити, запалили свічку, і їм вистачило на вісім днів, бо Бог зробив диво», – заявив Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, хай українці і найбільш працьовиті та співочі, але нам багато чому ще потрібно вчитися: думка експерта.

Також Знай.ua повідомляв, яка погода розгуляється в Україні після свята Миколая: прогноз із попередженням на 20 грудня.