Про це він розповів у своєму блозі.

Як зазначає експерт, мова – це обов’язковий елемент національної ідеї. Українцям же, нагадує він, доводилося боротися за свою мову століттями, а з огляду на сьогоднішню ситуацію, доведеться продовжувати цю боротьбу ще щонайменше десятиліттями. До того ж, додає ідеолог, ми живемо у конкурентному світі, де постійно потрібно доводити цінність власної мови порівняно з іншими, які, можливо, мають більше поширення у тій чи іншій сфері.

«Завданням концепції «25 сходинок до суспільного щастя» є створення національної ідеї для всієї нації без жодних етнічних, регіональних чи мовних винятків. Тобто концепція «25 сходинок», з одного боку, за поширення і впровадження української, з іншого – звважає і на іншомовних громадян українцями і жодним чином не відштовхує від української ідеї, а навпаки ставить за мету, щоб і вони сприйняли цю ідею як власну», - пояснює Олесь Доній.

Як розповідає експерт, одним із його улюблених проєктів є безкоштовні курси української мови. За його словами, цей волонтерський проєкт працює вже 10 років і курси проводили у більше, ніж 30 містах. Зокрема, зазначає ідеолог, до російської окупації курси були і в Севастополі, і в Донецьку, а гасло проєкту – «Навчи друга розмовляти українською».

«Кожен, хто не володіє українською чи володіє слабо, але хоче її вивчити чи покращити, вже є нашим другом. І ми протягуємо руку своєї допомоги. Якщо нести українську мову із добром у серці водночас у наполегливій системі, вона поступово завойовуватиме дедалі більше прихильників. Вивчай українську мову», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Коен розповів, звідки взявся хасидизм.

Також Знай.ua писав про те, що українцям виплатять нову допомогу на честь новорічних свят.