Київський апеляційний суд 20 грудня задовольнив апеляційну скаргу журналіста, засновника інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитра Гордона й частково скасував рішення Шевченківського районного суду Києва від 14 червня, яке стосувалося заяв Гордона про бізнесмена й телеведучого Андрія Пальчевського.

Про це Гордон розповів під час YouTube-стриму з головною редакторкою видання "ГОРДОН" Олесею Бацман.

Пальчевський подав до суду на Гордона через його заяви в ефірі телеканала "Україна 24". Гордон сказав, що Пальчевський має російське громадянство і що він поширює проросійські наративи. 14 червня Шевченківський райсуд став на бік Пальчевського й вирішив, що ця інформація принижує його честь, гідність і ділову репутацію, відповідне рішення опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Гордон подав апеляцію, і суд задовольнив її.

"Пальчевський на мене образився, до суду подав. Програв. Ну що робити? Буває", – сказав Гордон.

Журналіст нагадав біографію Пальчевського. Киянин Пальчевський закінчив Військовий інститут іноземних мов у Москві, потім працював перекладачем у Лаосі.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Цей інститут був кузнею кадрів для ГРУ Генштабу збройних сил Радянського Союзу, потім Росії. Тобто звідти випускали готових гереушників. Вони знали багато мов. І Пальчевський не випадково працював у Лаосі. Зрозуміло, що він робив", – сказав журналіст.

1995 року Пальчевський балотувався в Держдуму РФ. У середині 2000-х переїхав в Україну.

"Цього громадянина Росії заслали в Україну, показали, що він дуже багата людина, йому легенду зробили, під нього відкрили [медичний центр] Eurolab. Туди поперлася наша так звана еліта здавати аналізи. А що таке для розвідорганів аналізи еліти? Ну це ж узагалі клондайк! Зрозуміло, хто чим хворий, хто з ким спить, у кого трипер, у кого СНІД... Я серйозно говорю. Це найважливіша під час вербування, під час шантажування інформація", – наголосив журналіст.

Паралельно з веденням бізнесу в Україні Пальчевський працював на телебаченні, де, продовжив Гордон, "розпускав російські наративи". Водночас, за інформацією журналіста, Пальчевського "високо цінували в Офісі президента".

"З ним розмовляли довго. Це я точно знаю. Його приймали, його вітали, просили керівництво телекомпаній пускати Пальчевського в ефір від імені Офісу президента", – сказав Гордон.

Зокрема, на державному каналі "Дом" цьогоріч мало виходити токшоу Пальчевського, але, як розповіла виданню "Детектор медіа" директорка мультимедійної платформи іномовлення Юлія Островська, через війну виробництво деяких проєктів, зокрема програми Пальчевського, зупинили.

Водночас Гордон зазначив, що після повномасштабного вторгнення Росії про Пальчевського в Україні взагалі нічого не чути (наприклад, його сторінка у Facebook в Україні зараз недоступна).

"Війна триває 10 місяців. Андрій Іванович Пальчевський раніше не сходив з екранів телевізора. Як увімкнеш телевізор, будь-який канал – бачиш прекрасне обличчя Андрія Івановича і, головне, його капелюх. Він говорити вміє, він дуже приваблива людина, дуже розумна, освічена. Цього не відібрати. Я завжди справедливий. Якщо [український бізнесмен, президент футбольного клубу "Інгулець" Олександр] Поворознюк – ідіот, я кажу, що він – ідіот, але якщо Пальчевський розумний, я кажу, що Пальчевський розумний. Ось він говорив, говорив, розпочалася війна, де Пальчевський? Щось він не таврує Росії, не таврує [президента Росії Володимира] Путіна. Щось я цього не бачу. Що, порядку денного нема такого?" – сказав Гордон.