Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

«Коли система попередження про ракетний напад, тобто супутникове угруповання визначає, що пішли на старт важкі міжконтинентальні балістичні ракети як з одного боку, так і з іншого, я маю на увазі дві протилежні сторони, США та рф, відразу ж сигнал йде вищому військово-політичному керівництву», - пояснює Олег Старіков.

Крім цього, додає він, є так звані 3 ядерні валізки: у президента, міністра оборони та начальника Генштабу. За словами експерта, вони мають 30 хвилин на роздуми, що це було і що робити: це бойовий удар, це несанкціонований пуск, просто спрацювала апаратура, ракета вийшла, але удару ніхто не завдав, або це система попередження ракетного нападу дала хибний сигнал.

«Уявіть цей час, коли вони це визначатимуть. Людська помилка дуже серйозна. Але не дарма є 3 людини і з російської сторони, і з американської, які ухвалюють рішення», - наголошує Олег Старіков.

Якщо ж приймається рішення використовувати в такому разі зброю, зазначає гість програми, то це називається зустрічно-відповідний удар. А перший удар, згадує він, є у військовій доктрині КНДР, яка не є членом Ядерного клубу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, в ОПУ розповіли, як путін може раптово закінчити війну.

Також Знай.ua писав про те, що Вишинський розповів, що не так із «Армія. Мова. Віра».