Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Насправді він (ред. – лукашенко) учасник війни проти нас, тому що використовується територія, з території білорусі обстрілюють, на цій території лікують росіян, пакують пакети, усе на світі там роблять. Якщо йдеться про Гаагу, то він повинен сидіти по лівий бік. Якщо по правий бік там шойгу, кадиров, пригожен, то по лівий бік лукашенко має сидіти на лаві підсудних», - констатує Микола Томенко.

Щодо ситуації із можливим наступом із боку білорусі, міркує він, то тут все є таки більш ймовірно, що прямого втручання все одно не буде, хай би скільки зустрічей путін не проводив із лукашенко. На думку експерта, навіть після зустрічі країн СНГ вони домовилися хіба про більшу участь білорусі, але аж ніяк не про пряму участь білоруських військових.

Також він коментує інформацію про проведення заходів щодо переведення білорусі з мирного часу на воєнний. Гість програми переконаний, що це теж умовна театральщина, мета якої – напрягти нас, відволікти частину українських військ, яка патрулює північний кордон України.

«Тобто відволікають і наш генералітет, і наших військових, і нашу тероборону. Отака історія – забирати увагу з Бахмута, Соледару, умовно кажучи», - переконаний Микола Томенко.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков розповів, запаси яких російських ракет добігають кінця.

Також Знай.ua писав про те, що у ГУР МО анонсували для українців новий етап війни, який наблизить нашу перемогу.