Про це він розповів у своєму блозі.

«Весь цей російський план перемир'я – це халоймес. Знаєте, що таке халоймес? Запитайте у тих, хто живе в Одесі чи жив в Одесі, що таке халоймес. У перекладі з ідишу це щось на кшталт «дурниці», «бредні», «шалені мрії». Ось весь цей російський план – це російський халоймес», – пояснює Михайло Шейтельман.

Як він розповідає, спочатку патріарх кирил висунув версію про те, що треба прямо зараз розпочинати перемир'я, потім про це сказав і путін, можна було злякатися, що Захід на це поведеться і почне тиснути на керівництво України, щоб воно погодилося з умовами росії.

«Але мене втішила реакція: і негайна реакція українська, і західна – вона для мене стала в якомусь сенсі сюрпризом. Ніхто не розгубився, себто ніхто вже не вірить путіну. Для мене це новий сигнал. Це нова реальність, що більше в казки путіна ніхто не вірить, ніхто їх не слухає, ніхто не зобов'язаний дотримуватися політкоректності щодо путіна. Це великий перелом», - наголошує Михайло Шейтельман.

Як згадує експерт, раніше всі мовчки кивали головою, світу було не зручно визнавати, що путін бреше щодо анексії Криму та російських військових у «ДНР» та «ЛНР». Але сьогодні, констатує він, ця історія закінчилася, адже на Різдво ніхто не став слухати казки путіна про перемир'я, а це означає кінець і всім його розповідям.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков припустив, чим може закінчитися новий контрнаступ ЗСУ.

Також Знай.ua писав, що Зеленський з'явився на всіх телеекранах мешканців окупованих територій.