Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, без критичного мислення у сучасному конкурентному світі можна забути і про прогрес, і про подальший успіх. Зокрема, зазначає він, якби у людиноподібної істоти в один момент не з’явилося критичне мислення, вона би так і не скористалася вогнем для приготування їжі, а й надалі би їла її сирою із кров’ю.

«Відсутність критичного мислення дозволяє українцям користуватися старими ідейними здобутками. Якщо ми будемо продовжувати надихатися старими ксенофобськими пасажами про заборону кровозмішення, то лише спостерігатимемо збоку, як який-небудь Ілон Маск опановуватиме Марс», - пояснює Олесь Доній.

А відтак, констатує ідеолог, кожен із нас має одного разу засумніватися у старому, аби бути здатним на створення чогось нового. З іншого боку, додає він, ніхто не каже відкинути старе повністю, адже традиції – це те, що забезпечує існування народів і родинних стосунків.

«Якщо ви прикидаєтеся критичним мисленням, щоб не допомагати своїм немолодим батькам, то це буде не критичне мислення, а банальне свинство. Отже, критичному мисленню слід навчатися, тож сходинка №1 – «Навчайся критичного мислення», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Вігірінський розповів, чи можливий в Україні сценарій Корейської війни.

Також Знай.ua писав про те, яким насправді буде розпад росії.