Про це повідомив Олесь Доній на своїй сторінці у Facebook.

Як йдеться у дописі, річниця із дня народження великого українського гетьмана відбудеться 15 травня 2023 року. Аби гідно відмітити цю дату, 4 січня 2023 року створили «Всеукраїнський громадський оргкомітет з відзначення 150-річчя гетьмана всієї України Павла Скоропадського».

«До Оргкомітету делегували, зокрема: Павла Гай-Нижника, доктора історичних наук, Олеся Донія, голову Центру досліджень політичних цінностей, Івана Степурина, директора видавництва «Саміт-книга», Миколу Томенка, доктора політичних наук, Олександра Юркова, громадська ініціатива «Музбат», Олександра Завальнюка, Кам'янець-Подільський національний університет», - зазначається в дописі.

Окрім цього, розповідається, що під час засідання Оргкомітету вже затвердили приблизний план заходів, які відбудуться. Серед них, зокрема, встановлення погруддя Скоропадському у столиці України, науково-практична конференція, присвячена гетьману, у Києві та Кам’янці-Подільському, видання науково-популярної книги, присвяченої керівнику Української Держави, ідеям нашої державності та консерватизму.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також планується видання тритомника Гай-Нижника «Український націонал-консерватизм і Гетьманський Рух», наукового збірника «Сучасний український націонал-консерватизм» та інші заходи регіонального рівня, присвячені Скоропадському.

«Оргкомітет звертається до органів державної влади належним чином виконати постанову Верховної Ради України № 1982-IX від 17 грудня 2021 року (додаток №2)», - підкреслено у пості.

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів що заважає українцям сягати нових успіхів.

Також Знай.ua писав про те, чому Київ не розвивається як європейська столиця.