Про це він розповів у програмі «Розвилка».

«2022 рік був у багатьох питаннях був переломним роком. Але ми про це говорили майже весь 2021 рік, що на горизонті буря і рано чи пізно вона почнеться. Вона почалася. Почалася не так, як здавалося багатьом. Але, як казав покійний Леонід Макарович Кравчук, маємо, що маємо», - констатує Руслан Бізяєв.

Загалом же, зазначає політолог, у нього немає якогось критичного песимізму чи абсолютного оптимізму щодо 2023 року, хоча вже пішли прогнози про те, чого глобально нам очікувати. За словами експерта, наступає нова політична епоха, коли говорити вже мало, треба створювати.

Зокрема, він звертає увагу на останні події у Бразилії і зазначає, що це, звичайно, і не калька відомих подій у Сполучених Штатах Америки зі штурмом у Конгресі, і не спроба колишнього президента Болсунару повернутися, на це немає передумов. Як зазначає експерт, і внутрішньобразильський консенсус еліт, і зовнішній консенсус кажуть про те, що епоха колективного Болсунару закінчилась, але проблеми залишились.

«Досить хитка, досить застаріла політична модель Латинської Америки каже про те, що ми побачили першу краплю майбутнього дощу. Латинська Америка стане черговою зоною нестабільності, питання лише в часі. Коли саме це буде? І буде це саме Бразилія чи, наприклад, Болівія, чи Чилі, чи Перу? Досить багато поварів зібралося на геополітичній кухні Латинської Америки, і я не впевнений, що вони приготують якусь якісну страву, а от частину кризи скласти можуть», - підсумовує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній, Гай-Нижник і Томенко організували Всеукраїнський Комітет по відзначенню 150-ліття Скоропадського.

Також Знай.ua писав про те, що український генерал знову оцінив ймовірність вторгнення з білорусі.