Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

«Питної води в Україні недостатньо. Весь регіон Маріуполя і Донецька область – там води немає від слова «зовсім». Під землею води немає або вона дуже поганої якості, там величезна мінералізація і божевільна жорсткість», - пояснює Олег Кленін.

Як він розповідає, для всієї Донецької області воду беруть у Сіверському Дінці, а до Маріуполя вона потрапляє з району Слов'янська через Донецьк та Макіївку трубою завдовжки 150 кілометрів. І це, наголошує експерт, лише технічна вода, далі її треба ще очистити.

«Електроенергія, яка витрачається, труби, які постаріли, діаметри, які не відповідають, - все це кам'яний вік», - наголошує Олег Кленін.

Принагідно гість програми згадує компанію «Вода Донбасу», яка займалася забезпеченням цього регіону. Але зараз, констатує він, під час війни достатньо перебити трубу, щоби весь регіон залишився без води. А своєї підземної води на Донеччині, додає він, нема, найближче – це Волноваха, але це 60 кілометрів труби.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман пояснив, що сьогодні у разі наступу з боку білорусі війна проходитиме саме на її території.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів, чи створить Євросоюз свою армію.