Про це він розповів на своєму каналі.

«На нас запускають ракети Х-22. Якщо виключити тактичну ядерну зброю, то ця ракета – найпотужніша з того, що летить на Україну, з того, що застосовує агресор. Її головна частина становить майже 960 кг досить сучасної вибухівки. Вона здатна завдати серйозних руйнувань, і в Дніпрі ми це таки побачили», - повідомив експерт.

За словами фахівця, ракета Х-22 не призначена для обстрілу цілей на земній поверхні, тим більше у густонаселених містах. Як зазначив Олександр Кочетков, її розробляли як морську ракету, і вона призначалася для знищення авіаносців та заряджалася ядерним боєзарядом.

«Вона має інерційну систему наведення. У чому її сенс? Є задана точка старту, а далі комп'ютер на цій ракеті вираховує все приблизно. Потім інерційна система виводить її в район знаходження кораблів, далі вмикається радар, і вона за допомогою цього радара обирає найбільший об'єкт», - заявив Олександр Кочетков.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, політтехнолог Михайло Шейтельман повідомив, хто насправді винен у трагедії в Дніпрі: «Вони такі ж убивці».

Також Знай.ua повідомляв про рекордну кількість ракет: українців попередили про можливий масштабний удар.