Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

Як зазначає експерт, сьогодні є великий дефіцит електроенергії. Зокрема, розповідає він, у нас не працює, на жаль, Бурштинська теплова електростанція, у Дарницю прилетіло, ТЕЦ-5 у поганому стані, у ТЕЦ-6 прилетіло – генерація немає. До того ж, додає експерт, у нас немає доступу до ЗАЕС, а це 6 ГВт електрики, тому потрібно з розумінням до цього ставитися.

«Ми бачимо, що на заході температура вища, тому там більше світла. Це, я вважаю, помилка, так не має бути. Укренерго, коли розподіляє електрику, має розуміти, де холодно, а де більш-менш тепло. Якщо ми візьмемо зараз перші пів місяця січня, то на заході було тепло, на сході – холодно», - зауважує Георгій Біркадзе.

За його словами, кожен градус – це 200 додаткових МВт. Тобто, пояснює експерт, чим нижча температура, тим більше потрібно додаткової генерації, а відтак сьогодні немає можливостей вмикати світло всім одночасно, адже трансформатори працюють із перегрузом.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Тизенгаузен прокоментував статтю Медведчука.

Також Знай.ua писав про те, що Дубина припустив, яким буде цей рік.