Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

«кремль хоче обійти людей волі, він зіштовхнувся з опором. Він зараз тестує не волю. Він уже зараз випробовує на міцність обивателя. А обивателі – це не люди волі. Він розраховує на роздратування, на розпач і на бунт», - стверджує Анатолій Якименко.

Як він пояснює, бунт не має жодного відношення до волі. За словами експерта, це агресивна реакція, яка виходить із роздратування, вона не зв’язана жодним чином із совістю, із метафізикою, це реакція, яка пов’язана із біохімією, із тілом, інстинктом.

Зараз же, переконаний гість програми, росія обстрілює критичну інфраструктуру Україні для того, аби перевірити на міцність обивателів, перевірити, скільки людей керуються виключно інстинктами, комфортом і готові на роздратування, бунт.

«Фактично вони (ред. – обивателі) готові на такі компроміси, їх можна довести до стану роздратування, якогось неконтрольованого бунту, тощо. Я думаю, на це робиться ставка у російській федерації, виходячи з їхнього розуміння людини», - підсумовує Анатолій Якименко.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній пояснив, чому варто вчитися контролювати свою агресію.

Також Знай.ua писав про те, що Китай планує атакувати Тайвань за путінським сценарієм.