Про це він розповів у своєму блозі.

Як зазначає експерт, українці боролися за власне існування та існування своєї мови протягом століть, але з огляду на сьогоднішні реалії можна сказати, що поборотися нам доведеться ще не одне десятиліття. До того ж, додає він, сучасний світ – конкурентний, тому нам потрібно буде доводити свою доцільність на фоні більш поширених у різних сферах мов. А відтак, констатує ідеолог, концепція «25 сходинок до суспільного щастя» має створити таку національну ідею, яка підійде абсолютно всім, незважаючи на винятки в етнічному, мовному чи регіональному планах.

«Тобто концепція «25 сходинок», з одного боку, за поширення і впровадження української, з іншого – звважає і на іншомовних громадян і жодним чином не відштовхує від української ідеї, а навпаки ставить за мету, щоб і вони сприйняли цю ідею як власну», - пояснює Олесь Доній.

За його словами, якщо вже братися за поширення української мови, то треба це робити в рамках наполегливої системи, яка поступово захопить все більше і більше людей.

«Один із моїх найулюбленіших волонтерських проєктів, які я придумав і зініціював, це безкоштовні курси української мови, які вже за майже 10 років пропрацювали в понад 30 містах України, до окупації фашистської росії зокрема і в Донецьку, і в Ак’ярі, в Севастополі. Кожен, хто не володіє українською чи володіє слабо, але хоче її вивчити чи покращити, вже є нашим другом. І ми протягуємо руку своєї допомоги», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів, як засвоєння етики самообмежень впливає на рівень добробуту країни.

Також Знай.ua писав про те, що Доній пояснив, які умови самореалізації сьогодні потрібно створити в Україні і для чого.