Про це він розповів на каналі Павла Себастьяновича.

«Розуміння народу – це не стала дефініція, не стале визначення, воно змінюється. І чомусь ніхто не звертає увагу, що в конституціях записано, що джерелом влади є народ. Не політична нація, а народ, тому що це спільнота людей, яка об’єднана однаковим розумінням універсального», - повідомив Анатолій Якименко.

За словами публіциста, народ має спільне розуміння певних цінностей, має свою етику, культуру. Як наголосив Анатолій Якименко, ці речі універсальні, і в кожного народу вони по-різному реалізовуються. Таке специфічне розуміння обумовлене географією держави, її розташуванням.

«І саме цим вони об’єднані. Не наративом і навіть не активною громадянською діяльністю. Тому що політична нація – це люди, які об’єднані саме наративом навколо певної ментальної химери, яка замінила в принципі десь етику й сенс життя», - заявив Анатолій Якименко.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, ідеолог Олесь Доній розповів, як засвоєння етики самообмежень впливає на рівень добробуту країни.

Також Знай.ua повідомляв, що Валентин Гладких розповів, хто і як формує наш інформаційний простір.