Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

«Коли ми говоримо про інформаційне поле, про подієвість, може здатися, що є якийсь суб’єкт, який все це визначає. Насправді такого суб’єкту нема. Як казав Фуко, влада – це сукупність владних відносин. Тому інформаційна картинка – це результат інформаційної діяльності багатьох суб’єктів», - пояснює Валентин Гладких.

За його словами, зрозуміло, що якісь суб’єкти більш впливові, якісь – менш, але траєкторію будь-якого тіла визначає сукупність чинників і тут може бути абсолютно різна розкладка. Тому, констатує експерт, коли ми говоримо про інформаційну картину, треба розуміти, що немає якогось суб’єкта, який все це смикає.

«Я схильний думати, що є купа сценаристів, є купа акторів, є купа різних мотивів – і все це стикається у просторі інформаційному, реальному, подієвому. Унаслідок цього зіткнення формується те, що, зрештою, ми аналізуємо в інформаційному просторі і подієвому», - стверджує Валентин Гладких.

Принагідно гість програми згадує приказку, що історія – це випадковий наслідок свідомих вольових зусиль окремих людей. Водночас він підкреслює, що це все ж таки випадковий наслідок, тому сценарій, який реалізують, - це завжди відкрите питання.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, боєць ЗСУ Пілот розповів, куди тягне всіх росія і чому з нею обов'язково треба покінчити.

Також Знай.ua писав про те, що Єрмолаєв охарактеризував фсбшну групу путіна.