Про це він розповів на каналі «Садок вишневий».

«Зв ініціативою Вудро Вільсона, тобто президента Сполучених Штатів Америки, була створена ці організація Ліга Націй. Але США при цьому не приєдналися до Ліги Націй. Чому? Тому що Конгрес ухвалив рішення, що Сполучені Штати не можуть брати участь в організації, яку не контролюють», - повідомив Олександр Чебаненко.

За словами юриста, на той час, коли була створена Ліга Націй, головною доктриною політики США була саме політика ізоляціонізму. Як зазначив Олександр Чебаненко, якщо ж США все ж вирішують входити в якусь організацію, то тільки на правах господаря, тобто засновника, головного організатора.

«До Ліги Націй Сполучені Штати не приєдналися. В принципі, можна сказати, що це дуже сильно знизило вплив цієї організації у світі», - заявив Олександр Чебаненко.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, політолог розповів, які міждержавні угоди стануть альтернативою хаосу падіння старого світового порядку.

Також Знай.ua повідомляв, що політолог Аббас Галлямов розповів, чому зростають обсяги військової допомоги Заходу для України.