Про це він розповів у програмі «Розвилка».

Як розповідає експерт, поки росіяни на Донбасі повільно намагаються прогризти оборону ЗСУ, ми застосовуємо так звану еластичну оборону. За його словами, саме так діяли радянські війська влітку 1941 року в районі Смоленськ-Вітінськ.

«Чи зможе Україна перейти у контрнаступ навесні? Питання досить дискусійне, тому що у нас, по-перше, не багато інформації щодо цього, по-друге, теж треба розуміти кінцеву мету. За сукупністю факторів мені здається, що більше зараз ми спостерігаємо медійну складову цього процесу, а не суто військову», - міркує Руслан Бізяєв.

Загалом же, зазначає політолог, не раніше десь кінця березня, початку квітня стане зрозуміло, що буде відбуватися на фронті, чи будуть ці події мати стратегічний характер, чи переламають вони ситуацію і в якому напрямку розвиватиметься війна – буде продовжуватися чи почнеться пошук компромісу. А поки що, переконаний він, ми спостерігаємо ситуацію стратегічно тупика на фронті, як у Першій світовій.

«Про мир зараз не йдеться. Хоча всі сторони заявлять про те, що вони ще вчора готові сісти за стіл переговорів, але той порядок денний, принаймні який озвучується публічно, дає мені підстави акуратно змоделювати ситуацію в тому сенсі, що сторони не готові до серйозних перемовин саме суто з політичних причин», - переконаний Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Табах розповів, що потрібно українцям, щоб остаточно знищити ворога.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі розповів, як війна змінила відносини України та США.