Про це повідомили на каналі «Новини Полтавщини».

4 лютого на нараді у Полтаві, у якій взяли участь представники місцевої влади, Уряду України та громадськості, вирішили встановити міській владі місяць для початку роботи із усунення російських пам’ятників. Отже, Полтава нарешті позбудеться російських пам’ятників.

«Складається враження, що міська полтавська влада намагається дурити всіх: саботує процес усунення з публічного простору російських імперських символів. Замість демонтажу і музеєфікації цих об'єктів міська влада шукає можливості їхнього перейменування. По суті, залишає маркери російської присутності, даючи привід путіну і путінським фашистам вважати Полтаву «російським містом», - зазначив голова Центру досліджень політичних цінностей Олесь Доній.

На думку же міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, усі наявні в Україні російські та радянські маркери ворог буде використовувати для того, аби заперечити саме існування українців як нації. А відтак, підсумовує він, сьогодні ми повинні остаточно позбутися імперського російського непотребу.

Окрім Олеся Донія та Олександра Ткаченка, у нараді брали участь Тарас Шевченко, заступник міністра культури та інформаційної політики, Олександр Біленький, голова Полтавської обласної Ради, Олексій Бруслик, заступник голови Полтавської ОВА, а також інші представники міської влади Полтави та багато представників громадськості як із самої Полтави, так і зі столиці.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Дубина розповів, чого не вистачає українським військовим на фронті.

Також Знай.ua писав про те, що Вігірінський пояснив, чи може росія використати ядерну зброю проти України.