Голова ДІАМ Семен Кривонос пояснив, що через відсутність генерального плану міста Київ не може нормально розвиватися і ми бачимо надмірне навантаження на інфраструктуру і висотки у скверах.

«Цьому (ред. – негарним новобудовам у Києві) можна покласти край, прийнявши нормальний сучасний генеральний план міста, якого сьогодні не існує», - зазначає Семен Кривонос.

Як він зауважує, це проблема не тільки Києва, а й усіх великих міст України. Тим не менш, підкреслює голова ДІАМ, генеральний план – це базис, із якого повинно починати розвиватися місто.

Якщо є генплан, пояснює гість програми, то будь-який представник бізнесу, що хоче щось побудувати, чи простий громадянин, яких хоче контролювати процес розбудови міста, може одним кліком мишки вказати, що тут будувати можна, а що – ні.

«Це дозволить планувати розвиток міста. І це унеможливить висотки посеред скверу, це унеможливить надмірне навантаження на інфраструктуру. Його (ред. – генплану) сьогодні не існує, це базовий документ», - підсумовує Семен Кривонос.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кущ розповів, що Німеччині свого часу вийти з війни допомогла економіка загального добробуту.

Також Знай.ua писав про те, що Кривонос розповів, як треба було підготувати економіку України до 24 лютого.