Голова ДІАМ Семен Кривонос заявив, що одне із недопрацювань усіх наших влад, яке не дозволило Україні краще підготуватися до повномасштабної війни, - це якраз-таки корупція.

«Це передусім корупція, відсутність системних глибоких реформ, щоб викорінити саму можливість заробляти гроші на якихось державних рішеннях. Я думаю, що це просто відбувалося дуже повільно і гальмувалося після 2014 року, коли був такий суспільний запал, що потрібно змінювати, якісь рішення зробили, потім це пішло вниз», - пояснює Семен Кривонос.

І такими хвилями, констатує голова ДІАМ, це і відбувалося: створили НАБУ - затормозилися зі створенням Вищого антикорупційного суду, створили прозоро - затормозилися далі з реформою публічних закупівель. І це, підкреслює він, не питання тільки 2014 року, а до того й узагалі нема про що говорити.

Тому тепер, стверджує гість програми, в Україні передусім потрібно посилити боротьбу з корупцією і зміцнити ті інституції, які цим займаються, потрібно посилити принцип незворотності покарання, щоб це дійсно працювало і мало результат.

«Це передбачає те, що, коли правоохоронний орган розкрив злочин, обов’язково, якщо цей злочин доведений, за нього повинен бути реальний вирок. Не повинно бути так, що після розкриття злочину справа в суді слухається роками. Це взагалі про судову систему», - підсумовує Семен Кривонос.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Старіков пояснив, що про підготовку до можливого нового наступу росії ми будемо знати по розвідознаках.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв назвав головний недолік російської армії.