Про це він розповів у своєму блозі.

На думку експерта, влада в Україні завжди була народною, ми обираємо те, на що заслуговуємо, і вона відображає сутність народу, який її обирає. До того ж, підкреслює він, не можна сказати, що владу в Україні захопили військовим шляхом чи вона прийшла звідкись із Марсу, це результат нашої демократії.

«Ми обираємо згідно зі своїми вподобаннями. У виборчій кабінці лише ми зі своїм сумлінням перед бюлетенем, усіх президентів ми обрали із вами без винятків», - підкреслює Олесь Доній.

Як він зазначає, є умовні східних і західний підходи. За словами експерта, перший – це сподіватися на батюшку-царя. Водночас він зауважує, є позитивні приклади такого підходу, зокрема, це азійські тигри, це Сінгапур, це Південна Корея, це Гонконг.

«Західний підхід – це світоглядна реформація самостійно. Я не прихильник воцерковленого життя, але саме знизу йшла християнська Реформація, а не з Візантійської імперії, і в подальшому протестантська Реформація Лютера, знизу, а не від влади. На якомусь етапі, коли ці ідеї опановувала більшість, їх почали використовувати і в них вірити представники влади. Потім, але спочатку ці ідеї були низовими», - пояснює Олесь Доній.

Популярні новини зараз
В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо "Лічені миті до загрози": пророцтво старця Вікентія про допомогу вищих сил Україні у війні Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів, чи справді російські художники належать російській культурі.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, чим небезпечна відсутність спільної ідентифікації громадян.