Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

Як розповідає гість програми, слово «фашизм» походить від римського образу «фасцій» - це консульські прутики, які зв'язувалися в пучок, вони відображали ідею солідарності давньоримського полісу та народу.

«Цей образ, до речі, присутній на багатьох будинках юстиції, правосуддя у всій Європі. Звичайно ж, він перегукується з давньоримською традицією, фасцій – не винахід Муссоліні, але він використав цей образ як символ станової та класової солідарності італійського народу», - пояснює Святослав Вишинський.

Як він розповідає, соціалістична, комуністична ідея зводиться до революції та диктатури пролетаріату, до поглинання пролетаріатом спочатку селянства, а потім решти класів і станів, або їх знищення, або поступового стирання в безкласовому суспільстві майбутнього. У цьому ж суспільстві, констатує філософ, не буде капіталістичної моделі, буржуазії, аристократії, духовенства, різниці між селянами та пролетаріями, усі будуть представниками праці.

«Тоді як ідея фашизму – це ідея консервативної реконкісти, коли визнаються відмінності та різний функціонал за різними станами, кастами та класами. Вказується на те, що кожен із цих класів та станів необхідний для ефективного існування нації, для досягнення загального результату. І лише в ідеї солідарності та єдності робітників, представників трудового стану, буржуазії, капіталістів, духовенства нація, народ може об'єднатися задля досягнення якоїсь високої мети. Це загалом ідея солідаризму», - підсумовує Святослав Вишинський.

Популярні новини зараз
На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Качура розповів, чому у російських пропагандистів зараз є істерика.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, як українці обирають свою владу.