Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

Як пояснює експерт, агресія росії проти України – це частина процесу конкуренції, яка ставала все гострішою, що вирвалася з рук дипломатів, з рук політиків. За його словами, предмет цієї конкуренції – не територія, не природні ресурси, а соціальний капітал, що визначає потенціал та майбутнє різних соціальних систем.

«У цьому відношенні справді росія як агресор зіткнулася не просто з геополітичним викликом полюсів і своїми амбіціями теж бути полюсом, будучи при цьому досить слабким економічним гравцем, вона зіткнулася з історичною загрозою втрати статусу соціального лідерства», - заявляє Андрій Єрмолаєв.

Принагідно гість програми згадує з'їзд правлячої партії «Єдина росія» у 2010 році. Як він розповідає, один із тих, хто виступав на конференціях щодо майбутнього росії, дуже влучно зауважив, що станом на 2010 рік, росія, незважаючи на свої панти, економічну міць, газ і ракети, не стала для сусідів цивілізаційним прикладом для наслідування, від росії радше тікають, ніж притягуються.

«Це при тому, що росія завжди була джерелом різних інтеграційних прожекторів. Я вважаю, що це дуже чесне зізнання, що відбиває на тлі амбіцій і бажання бути полюсом в економіці та політиці зростання всередині почуття історичної поразки. Боротьба за соціальний капітал – це боротьба за якусь історичну роль. Невипадково в мові російських ідеологів так багато про історію», - пояснює Андрій Єрмолаєв.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, які глобальні процеси сьогодні відбуваються у світі.

Також Знай.ua писав про те, що Качура повідомив, що для кремля російський народ – просто витратний матеріал.