Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

За словами експерта, Україна приблизно 50% необхідних коштів для закриття дефіциту держбюджету отримує від своїх партнерів у вигляді кредитів чи грантів. До того ж, додає він, є розуміння, де взяти необхідні гроші, зокрема, 18 мільярдів надасть Європа, 10 мільярдів – США.

«До цього була розмова з МВФ про 17-20 мільярдів, зараз уже йдеться про 14-16 мільярдів. Зменшилося, тому що ,по-перше, вони не дають гроші відразу одним траншем, скоріш за все цього року нам дадуть десь 30%, з 16 мільярдів це буде десь 5 мільярдів», - розповідає Георгій Біркадзе.

Також він повідомляє, що 10 лютого вирішили, що Україна не сплачує декілька зовнішніх боргів, це еквівалент у 6 мільярдів. Тому, підсумовує експерт, ми виходимо плюс-мінус на ту ж цифру, яку заклали як дефіцит бюджету – 38 мільярдів.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Єрмолаєв розповів, за що сьогодні воює росія.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, скільки грошей США виділили на допомогу Україні.