Напередодні річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну відомий поет, політик і громадський діяч Євген Рибчинський анонсував у твіттері реліз нової пісні з символічною назвою "Того, хто не здався, не перемогти". 24 лютого автор виклав у соцмережі трек у своєму власному виконанні.

"Присвячується річниці героїчного спротиву українського народу російській навалі. Я написав цю пісню як оду незламності і гімн неминучої перемоги України над імперією зла. Мене надихнув український народ, який розкрив в собі величезний потенціал непереможної нації. Кажуть, без пісень нема життя! Але Україна це і є пісня! Чи не так?" - риторично запитав Рибчинський у своїх підписників.

У композиції чотири куплети і вона зроблена у стилі рок-балади. Гітарну партію у фонограмі автор виконує сам.

Євген Рибчинський розповів "Українському Дощу" історію створення пісні.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

«Цю музику я написав давно, ще 10 років тому, приміряв до неї різні тексти. А рік тому, у день вторгнення, я у фейсбуці написав фразу "Того, хто не здався, не перемогти", яка набрала тисячі вподобань. Так народився шлягворд, який став у новій композиції ключовим. Цілий рік я займався волонтерством. Мав змогу об’їздити країну вздовж і впоперек, привозячи нашим захисникам медикаменти, амуніцію, термобілизну, тепловізори та інші речі, яких потребує фронт. І завжди у голові крутилося: "Того, хто не здався, не перемогти". Що мене вражало з першого дня і дивує досі — це суто український оптимізм, почуття гумору, бажання жити тут і зараз, які не зникають навіть в найсуворіших умовах. Якщо у мене з собою була гітара, військові завжди просили поспівати та підспівували самі. Цей дух козацтва, впевненість у невідворотності перемоги і допомогли мені створити «Того, хто не здався» буквально на одному диханні. Я буду щасливий, якщо пісню почують на передку. Бо вона присвячується саме їм та всім тим, хто чекає наших героїв вдома та наближає перемогу в тилу», - сказав поет.

Євген Рибчинський — автор численних поетичних збірок, а також композицій для популярних українських виконавців: Ірини Білик, Олександра Пономарьова, Наталії Могилевської, EL Кравчука тощо. Проактивна громадська та політична діяльність Євгена, спрямована на європейську інтеграцію України та допомогу учасникам бойових дій, призвела до включення його у список уосіб, проти яких російським урядом було введено санкції.