Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«У нас сьогодні йде війна і я вважаю, що ще неоднократно буде змінюватися бюджет. Тому що постійно міняються якісь потреби, постійно змінюються прохання з фронту, щось сьогодні потрібно вправо, щось потрібно вліво, дуже багато ми не знаємо», - пояснює Георгій Біркадзе.

Як він зауважує, у 2022 році у нас був дефіцит бюджету 50 мільярдів, на 2023 рік прогнозувалося 38 мільярдів, але сьогодні очікується десь 57 мільярдів. Тобто, констатує експерт, дефіцит більший, аніж минулого року, і на це є об’єктивні причини.

«Тому що це війна, і не тільки це, це є і корупція. Я вважаю, що це дуже нам шкодить, якби у нас у державі не було би корупції, ми би не брали ці гроші ні у кого, може, декілька відсотків», - переконаний Георгій Біркадзе.

За словами експерта, наш сьогоднішній бюджет на половину складається із того, що ми позичаємо, із грантів і кредитів. Тому, підсумовує він, потрібно розуміти, що сьогодні зміни у бюджеті відбуваються і вони будуть відбуватися і далі, це нормальна практика.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, які санкції треба ввести проти рф.

Також Знай.ua писав про те, що Тизенгаузен прокоментував російський план «Килим».