Про це він розповів у своєму блозі.

«Джо Байден після свого приходу до влади навесні 2021 року заявив, що майбутні конфлікти будуть між автократіями та демократіями. Упродовж останнього року з моменту повномасштабного вторгнення ми бачимо формування таких блоків, осі», – розповідає Максим Ялі.

За його словами, це вже очевидно, і Салліван про це заявляв, що військова та економічна співпраця двох країн-ізгоїв, Ірану та росії, зростає, також із Північною Кореєю. Тобто, констатує експерт, до цієї коаліції країн-ізгоїв приєдналася й росія. Крім них, додає політолог, ще білорусь, Сирія – всі вони якраз підпадають за класифікацією Джо Байдена під авторитарні режими, автократії.

«Безумовно, Китай за формою правління, м'яко кажучи, набагато ближчий до автократії, ніж до демократії. Звичайно, за всіма стратегіями національної безпеки останніх щонайменше 6-7 років Китай є і позначений як головний конкурент Сполучених Штатів за глобальне лідерство. Безперечно, Китай на російсько-українську війну дивиться під своїм кутом», - розмірковує Максим Ялі.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Новохатський повідомив, що у макрорегіоні від Балтики до Каспію Україна буде простором із потужною економікою.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі розповів, чи наважиться Китай на постачання зброї росії.