Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Поїздка лукашенка до Сі – це не питання про те, як лукашенко допомагатиме росії. Це про те, як лукашенко випетляє з петлі, у якій він знаходиться, петлі, яку тримає путін. Це питання політичної незалежності», – стверджує Андрій Вігірінський.

Окрім цього, додає гість програми, це й питання ринків збуту товарів, бо сьогодні, виходячи з того, що лукашенко під санкціями, він не так багато ринків збуту. За його словами, лукашенку сьогодні цікава співпраця з Іраном, з Китаєм, гроші та перекредитування.

Зокрема, розповідає експерт, йдеться про те, що погашення зовнішнього боргу юілорусі заплановано на 2024-2025 рік, коли починається черговий політичний цикл, а основний кредитор – росія. Як він зазначає, коли в тебе основний кредитор росія, вона веде війну, а ти не дуже хочеш у цій війні брати участь своїми Збройними силами, тебе можуть до цього примусити.

«Отже, тобі потрібна протекція вищого рівня. Цей високий рівень – це Китай. Тому у лукашенка свої цілі поїздки до Китаю», - робить висновок Андрій Вігірінський.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ставнійчук повідомила, з якою метою Китай презентував свою формулу світу.

Також Знай.ua писав про те, що Новохатський пояснив, чим українці здивували весь світ.