Про це він розповів у своєму блозі.

«Світ не може бути і ніколи не буде толерантним до всього. Наприклад, ми, на щастя, не толерантні до канібалізму. Хоча, на якихось етапах цивілізації канібалізм був нормою існування, але потім світ усвідомив, що для самозбереження це не потрібно, і ввів табу, спочатку усні, потім – законодавчі. Тобто кожне суспільство вимальовує власні межі толерантності, розширяючи із кожною новою епохою, але не роблячи її безмежною», - пояснює Олесь Доній.

Не просто так, підкреслює він, сходинка називається «Учись толерантності», а не «Будь толерантним», оскільки безмежна толерантність неможлива, потрібно вибирати, яку інакшість можна сприймати, потрібно, до якої людство вже прийшло, а що сприймати не припустимо.

«Як можна проявляти толерантність, коли на нас росія напала? Щодо росії є інша сходинка. Нагадаю, що концепція «25 сходинок до суспільного щастя» - системна, не можна висмикнути одну сходинку, вони діють у комплексі. Третя сходинка – «Вчися боротися за свої права і свободи», тобто не підставляй щоку агресору, якщо на тебе напали, давай відсіч, і росії зокрема», - зазначає Олесь Доній.

Отже, підсумовує ідеолог, боротися за свої права і свободи – це про відсіч агресору, а толерантність – це про повагу до іншого, який не вважає себе вищим за когось. Тобто, констатує він, жінки не вимагають, аби чоловіки перестали бути чоловіками, а етнічні меншими не заперечують існування інших етносів, йдеться про рівні права всіх.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Доній заявив, що вихід із української юрисдикції, з українського громадянства для колаборантів був легким.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі пояснив, що буде з Китаєм у разі надання військової допомоги росії.