Про це він розповів на каналі «Садок вишневий».

«Українське суспільство консервативне саме по собі, але це не стосується політичної ідеології або політичної структуризації суспільства. Українці більш консервативні в таких побутових речах, звичаєвих, у святах, але сучасного політичного консерватизму в Україні, як правило, не існує», - повідомив Павло Гай-Нижник.

За словами історика, побутовий консерватизм українського народу проявляється у святах, у деяких традиціях. Як зазначив Павло Гай-Нижник, політичний консерватизм стосується вже цілої концепції щодо розбудови держави й суспільства, і цього в Україні наразі немає.

«Зараз є нагальна потреба робити оновлену концепцію консерватизму, відповідно до сучасних умов, до сучасної України й до сучасних світових процесів, тому що з’являються нові виклики як всередині країни, так і зовні», - заявив Павло Гай-Нижник.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Максим Ялі розповів, які військово-політичні блоки та осі сьогодні формуються.

Також Знай.ua повідомляв про макрорегіон від Балтики до Каспію: Олександр Новохатський розповів про роль України.