Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

Як пояснює гість програми, державні утворення дорослішають і виявляються у вигляді суб'єктності. За його словами, це як дітки, вони ж не суб'єктні із самого початку, хоч ми й кажемо, що у них характер, головку тримають, так само й із державними утвореннями.

«Якщо вони хочуть виявлятися в геополітичному просторі, вони повинні виявляти певну самостійність, яка може бути наслідком виключно власного розуміння. Коли країна розуміє себе, у неї всередині все гаразд, так само, як і в будь-якої людини», - констатує Олександр Новохатський.

За його словами, коли людина розуміє, хто вона, для чого вона, куди вона йде, що вона робить, усвідомлює себе суб'єктом, усвідомлює себе в праві бути цим суб'єктом, має сили та ресурси на те, щоб бути суб'єктом, тобто самостійним, вона усіма нами визнається дорослою. Тобто, підсумовує політолог, вона відповідально підходить до свого життя, і так само і з державними утвореннями.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ванетик заявив, що ставлення до України у США за рік війни змінилося радикально.

Також Знай.ua писав про те, що Буздуган пояснив, чому країни завжди мають готувати свій план війни.