Про це він розповів на своєму каналі.

«Є ментальна близькість між Лукашенком та керівництвом Китаю. Це, перш за все, деякі соціалістичні погляди на світ і розвиток суспільства. Другий момент близькості – це така авторитарна незмінність Лукашенка при владі. Китаю це імпонує», – повідомив Олександр Кочетков.

За словами політтехнолога, Білорусь і Китай мають також серйозну тему для економічної взаємодії. Як зазначив Олександр Кочетков, Лукашенко дотримується багатовекторності та намагається взаємодіяти як з росією, так і з Китаєм. Саме ця багатовекторність допомагає Лукашенку зараз уникати вступу у війну.

«Багатовекторність між росією та Китаєм дозволяє Лукашенку утримуватися зараз на краю військової прірви, в яку його щосили тягне путін. Китай є таким страховим елементом, він тримає Лукашенка над цією прірвою», - заявив Олександр Кочетков.

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, нардеп Олександр Качура розповів, що Лукашенко шукає собі нового покровителя: «Хитрий білоруський диктатор».

Також Знай.ua повідомляв, що політик Дмитро Співак розповів, чому російська еліта не намагається змінити владу в рф: «путін для них – гарантія безпеки».