Про це він розповів у програмі «Розвилка».

Як зазначає експерт, ще восени основною інтригою було те, як Україна переживе зиму і що росія не зможе поставляти той же об’єм вуглеводородів, російський бюджет недоотримує прибуток і рухне сам собою. Тим не менш, констатує він, Україна пройшла зиму на старих запасах, а росія переорієнтувала ті об’єми нафти і газу, які йшли в Європу, на Індію, Китай та Африку.

«Щодо економіки росії, то це криза сировинної моделі економіки. Якщо порівнювати середню зарплату у 2013 році і середню зарплату у 2023 році у доларах, то вона впала на 200 доларів. Головна проблема росії – це відток капіталу: людського і фінансового. Тому президент путін, коли виступав зі своїм посланням до Федерального зібрання, так і казав, що або ви повертаєте гроші сюди, або ви їх втрачаєте», - розповідає Руслан Бізяєв.

Щодо України, зазначає політолог, то ми фактично знаходимось у стані технічного дефолту, а все, що ми заробляємо, те, що ще дає наша економіка, яка впала минулого року на 35%, те, що збирається у нашому бюджеті, йде на соціальну сферу.

«А ось війна – це вже іноземна допомога. Ми вже перешли планку 100% боргу щодо ВВП. Що зараз із нашими золотовалютними резервами, не розуміє ніхто. Як буде далі співробітництво із міжнародними структурами, більш-менш зрозуміло, особливо після місії МВФ. А от що робити із цим після війни, відповіді у політиків, які наразі намагаються коментувати цю ситуацію, немає», - підсумовує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Качура прокоментував рішення росії зробити Мелітополь столицею Запорізької області.

Також Знай.ua писав про те, що Доній пояснив, чому ми маємо вивчати кримськотатарських ханів як козацьких гетьманів.