Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, зрозуміло, що недержавна нація обороняється і відкидає від своєї культури та історії будь-яких іноплемінних персонажів. Тим не менш, констатує він, якщо вже етнос став державним, як українці сьогодні, то потрібно якраз-таки вбирати у себе всіх можливих історичних персонажів, розширюючи власний пантеон.

«Саме тому ми повинні усвідомити, що й Айвазовський, хоч за етнічним походженням вірменин, за громадянством росіянин, український художник теж, адже Крим – Україна. Це не означає, що він не є частиною вірменської чи російської культури. Ні, але ми повинні брати його і до себе», - пояснює Олесь Доній.

Окрім цього, констатує ідеолог, нам слід вивчати не лише козацьких гетьманів, але й кримськотатарських ханів. Як він зауважує, з одного боку, це ніби суперечить традиції, але, з іншої – Крим український, а відтак історія Криму – це і історія України.

«Це складна історія, але вони всі наші, як би ми не ставилися до них персонально. Як ставитися персонально – це інша справа. Кого ми хочемо із них вважати власними героями – це персональне право кожного, але в історії України є нашими», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Новохатський розповів, на чому сьогодні базується глобальний конфлікт.

Також Знай.ua писав про те, що Доній пояснив, чому українцям ще варто вчитися системності.