Про це він розповів у своєму блозі.

Як пояснює експерт, концепція «25 сходинок до суспільного щастя» - це наступний крок української політичної думки, зокрема, тут змінюється парадигма розуміння держави. За його словами, на попередніх етапах цієї думки найбільшою мрією і метою була сама держава, тепер же держава – це не мета, а засіб, який використовується для забезпечення щастя українців.

«Водночас питання держави і державності у моїй концепції не випускається. Тільки я подивився на проблематику держави ще глибше: не держава заради держави, а державний механізм як один із елементів системності. Адже нам, українцям, бракує системності», - зазначає Олесь Доній.

Ідеолог зауважує, що українці справді вміють боротися за свої права та свободи: ми влаштовуємо Майдан, ми боремося із окупантами на Сході, ми відстоюємо свою територіальну цілісність. Тим не менш, констатує він, це все не про системність, державу-то здобули, але не побудували в ній правильну систему.

«Отже, нам слід вчитися системності. Але держава – це лише одна, можливо, найбільша система. Системи навколо нас: це і система партбудівництва, це і система в будівництві громадянського суспільства і все таке інше. Все складається із маленьких, середніх і більших систем», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Доній пояснив, як олігархічно-монопольна система заважає масовим інвестиціям в Україну.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповіли у «Європейському домі» про війну в Україні.