Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, сьогодні в Україні склалася монопольно-олігархічна економічна та політична ситуація, яку, однозначно, потрібно зруйнувати.

«Коли нам кажуть, що сюди не йдуть інвестиції через те, що у нас дешева робоча сила, корупція або війна, нагадаю, що у країну, де йде війна, де є корупція і дешева робоча сила, інвестиції йдуть. До нас вони не можуть піти масово, тому що у нас монополізована економіка», - пояснює Олесь Доній.

Як зауважує ідеолог, монополізовані сьогодні не тільки так звані олігархічні сфери, але й інші, наприклад, сільське господарство. Натомість у таких розвинених країнах, як США та Канада, розповідає експерт, ще з кінця 19 століття є антитрестове законодавство.

«В Україні тільки передбачається таке, хоча, з формальної точки зору монопольний комітет існує. У політиці у нас теж монополія, тільки за формальною конкуренцією політичних партій насправді стоять гроші, які монопольно тиснуть і керують всіма політичними процесами», - констатує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Саакян пояснив, що білорусь входить до сфери інтересів Пекіна.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, хто не заслуговує на толерантність у сучасному світі.