Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Китай не готовий підтримувати росію у всіх ключових моментах, він дистанціюватиметься, а росія користуватиметься тим, що Китай прямо цього не заявлятиме, відповідно, намагатиметься акцентувати увагу на тому, що Китай поряд із ними», - пояснює Олег Саакян.

Щодо поїздки лукашенка до Китаю, розмірковує він, то це є свідченням того, що і за білоруським напрямком інтереси Китаю та росії, м'яко кажучи, дещо розходяться. Зокрема, констатує гість програми, Китай демонструє, що білорусь є і його зоною впливу та інтересів, Китай захищає свої інвестиції від можливості поглинання білорусі росією, тим паче зараз, коли росія активізувалася у сфері промисловості, військово-промислового комплексу.

«Згадаймо, наприклад, як з'явився білоруський «Полонез». Насправді це китайська розробка, дещо адаптована спільно з білорусами рівно після того, як росія відмовилася надавати білорусі «Іскандери». Це дало змогу лукашенку запустити, зважаючи на все, заздалегідь уже узгоджений сценарій виробництва «Полонезів». І так само лукашенко весь час за рахунок Китаю балансував москву. І зараз робить рівно те саме», - робить висновок Олег Саакян.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гладких пояснив, що кожен наш моральний авторитет – це породження нашого суспільства.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів про проблеми із тіньовою економікою в Україні.