Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

За словами гостя програми, наші моральні авторитети переважно є людьми, які виступають певними життєвими дороговказами, а ще частіше це революціонери і бунтівники.

«Тому моральні авторитети – це люди, які дійсно втілили в собі і своїй діяльності цінності, які сьогодні є панівними, тоді вони виступають орієнтирами і дороговказами, або це ті, хто кидають виклик наявним, демонструють, що світоглядна система збанкрутіла і на її місце виставляють якусь нову систему координат», - пояснює Валентин Гладких.

Водночас, каже він, залишається питання, звідки вони з’являються. Як зазначає експерт, всі наші моральні авторитети насправді породжені нами же, вони не виникають нізвідки, а народжуються у певному суспільстві, вони формуються у певному суспільстві.

«Той же самий Лютер сформувався у лоні католицької церкви, він прекрасно бачив і помічав як її плюси, переваги, так і мінуси. Коли він прийшов і прибив до дверей собору свої тези, ми розуміємо, вони виникли як реакція на певну дійсність, частиною якої він був», - розповідає Валентин Гладких.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, які військово-політичні блоки та осі сьогодні формуються.

Також Знай.ua писав про те, що Вігірінський розповів, де лукашенко шукає захист від росії.