Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає експерт, у третій сходинці до суспільного щастя йдеться про боротьбу, а цього справді було багато в українській історії: боротьба за незалежність у минулому, за територіальну цілісність держави сьогодні, постійна боротьба за власні свободи, право вільно діяти і мислити.

«Але будь-якій боротьбі потрібно вчитися. Саме тому я виписав цю позицію саме у такому формулюванні – «Вчися боротися за свої права і свободи». Це один із пунктів національної ідеї, якої не бракувало і в попередніх концепціях, концепціях ідеологів 19, 20 століття. Але цей той пункт, якого не потрібно викидати і зараз, тому що боротьба триває», - пояснює Олесь Доній.

Зараз же, констатує він, ми боремося із зовнішнім ворогом. Тим не менш, додає ідеолог, йдеться про боротьбу і із внутрішніми проблемами, а це не тільки якісь персоналії, а й такі речі, як агресивність, лінощі, тощо. Отже, підсумовує експерт, ми, українці, повинні вчитися відстоювати свої права всередині держави так само, як і перед зовнішніми ворогами.

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, як Європа пережила цю зиму і чи справдилися прогнози про те, що без російських енергоресурсів усі можуть просто замерзнути.

Також Знай.ua писав про те, що Доній пояснив, наскільки широка українська культура і наш історичний пантеон.