Про це він розповів у своєму Facebook.

Варто зазначити, що саме завдяки Фонду Астамура Гумби і відбувся цей захід. А сам Астамур Гумба був українським добровольцем, який за мирних часів навчався в Чорногорії, а в ході боїв із російською окупацією в Харківській області загинув. Окрім цього, «Дні України в Чорногорії» відбулися за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України і підтримки Посольства України в Чорногорії.

На «Днях України в Чорногорії» ідеолог Олесь Доній і партнери провели такі заходи: дискусії «Сучасна Україна без фейків і пропаганди», «Зв'язок історії та сьогодення», «Крим: анатомія маніпуляцій» у Подгориці, «Імперські історичні фейки в історії України і Чорногорії» у Цетинє, 2 презентації книги «Чорногорія. Подорож історією», першої історії Чорногорії українською мовою і українського авторства, відзначення «Шевченкових днів».

Також була зустріч із «Громадянською ініціативою 21 травня», це широке чорногорське об’єднання, що базується на проукраїнських та проєвропейських засадах. Окрім цього, ще була зустріч із представниками посольства України в Чорногорії, чорногорським політиком Раде Бойовичем, чи не найбільш проєвропейським.

Делегація складалася із відомих українських експертів, журналістів і балканістів, зокрема, Сергія Моругіна, Ольги Лень, Олексія Мустафіна, Наталії Іщенко та Олесь Донія.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

«Дні України в Чорногорії» пройшли якраз напередодні президентських виборів у державі, які відбудуться 19 березня. Тепер чорногорці повинні зробити вибір між тим, аби приєднатися до проросійсько-просербській колаборації, і тим, аби підтримати євроінтеграцію, зокрема і підтримати Україну.

Як повідомляв Знай.ua, Єсіна розповіла, як змінилися українці через війну.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів про 22-у сходинку до суспільного щастя.